Notarissen

Als notaris komt u wellicht in aanraking met stellen die hun relatie willen beëindigen. Ze willen hun geregistreerd partnerschap ontbinden of hun samenleving beëindigen. En daarbij vinden ze het belangrijk dat er heldere afspraken worden gemaakt en dat deze door u worden vastgelegd.

Als notaris komt u wellicht in aanraking met stellen die hun relatie willen beëindigen. Ze willen hun geregistreerd partnerschap ontbinden of hun samenleving beëindigen. En daarbij vinden ze het belangrijk dat er heldere afspraken worden gemaakt en dat deze door u worden vastgelegd. U bent uiteraard zeer deskundig ten aanzien van de juridische aspecten die een rol spelen bij een scheiding.

Maar het is natuurlijk niet ondenkbaar dat u op bepaalde (financiële) terreinen onvoldoende expertise heeft om te komen tot evenwichtige afspraken zonder daarbij de fiscale consequenties uit het oog te verliezen. En kunt u uit de voeten met de alimentatieberekeningen? En hoe gaat u om met ondernemers en ZZP-ers?

Vindt u het prettig als er even iemand mee kijkt?

Hieronder vindt u een aantal (deel)onderwerpen waarbij ik u behulpzaam zou kunnen zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat u zelf voldoende kennis in huis heeft om al deze aspecten naar behoren af te wikkelen. Maar wellicht vindt u het prettig dat een ander er ook nog even naar kijkt voordat de gemaakte afspraken definitief worden vastgelegd. Gewoon, om te voorkomen dat u iets over het hoofd ziet.

Een beetje hulp bij een specifiek vraagstuk

Ik kan u als deskundige bijstaan bij bepaalde specifieke vraagstukken. Denk daarbij aan de volgende onderwerpen:

• maken van alimentatieberekeningen;
• hulp bij verdeling van het vermogen;
• (fiscale gevolgen van) de verdeling van de eigen woning;
• bepalen van vergoedingsrechten als gevolg van ingebracht privé vermogen;
• verdeling van de onderneming;
• informatie over de pensioenregelingen en de gevolgen van de wet Verevening van Pensioenrechten bij echtscheiding (Wvps);
• bepalen van de draagkracht van een ondernemer.

Mogelijkheden m.b.t. het kopen van een woning of behouden van de woning

Daarnaast kan ik heel snel inzicht geven in de gevolgen van de gemaakte afspraken m.b.t. de mogelijkheden tot het kopen van een woning of behouden van de huidige koopwoning. Ik ben zeer deskundig op dat terrein en heb enorm veel ervaring op het gebied van hypotheken. En in het bijzonder hypotheken voor ondernemers en voor scheidende partners.

In 2007 ben ik uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland en ik heb jarenlang opleidingen, trainingen en coaching verzorgd voor hypotheekadviseurs en financieel planners bij de grote Nederlandse banken en hypotheekketens.

Voor meer achtergrondinformatie verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn pagina

Vrijblijvend kennismaken? Bel mij voor een afspraak via 078 633 05 27.