Advocaten

Als advocaat en mediator ben je waarschijnlijk zelf (des)kundig genoeg om een (echt)scheiding in goede banen te leiden. Toch kun je met (financiële) vragen zitten.  Regelmatig werken wij samen met advocaten, die een gespecialiseerde financiële mediator laten meekijken. Bijvoorbeeld om te checken of de gemaakte afspraken goed zijn afgestemd op de toekomstige woonwensen.

Eenzijdige belangenbehartiging bij scheiding

Behartig je de belangen van een scheidende cliënt zonder de (ex-) partner? Tijdens het procederen zal je bepaalde standpunten dan goed dienen te onderbouwen. De impact van bepaalde keuzes of uitspraken kan groot zijn. Vooral bij ondernemers.

Wij helpen je graag door over specifieke financiële onderwerpen een advies te geven. Onze adviezen kunnen wij natuurlijk schriftelijk motiveren. Hiermee kun je de zaak van je cliënt dan goed onderbouwen bij de rechter.

Gezamenlijk verzoek tot scheiding

Heb je behoefte aan extra expertise bij een gezamenlijk verzoek tot scheiding of bij een overlegscheiding? Dan kunnen wij je helpen door bepaalde keuzes financieel uit te werken.

Bijvoorbeeld op het gebied van (het verdelen van) het pensioen. Het is belangrijk om de gevolgen van afspraken goed te bespreken. Met onze uitwerkingen kun je cliënten helpen om tot goed overdachte beslissingen te komen. Ook de verdeling van de ‘gewone’ zaken kan de nodige fiscale consequenties hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de eigen woning en de bijbehorende kapitaalverzekeringen.

Misschien vind je het prettig als wij met je meedenken, voordat de afspraken definitief worden vastgelegd. Gewoon om te voorkomen dat je iets over het hoofd ziet.

Ondernemers

Bij ondernemers spelen vaak ingewikkelde kwesties, die een evenwichtige verdeling lastig maken. Hoeveel is de onderneming waard? Hoe hoog is het inkomen dat het uitgangspunt is voor het bepalen van de draagkracht? Wat voor invloed heeft het pensioen in eigen beheer? En hoe zit het met de stille reserves?

Dit zijn complexe vraagstukken die veel invloed hebben op de te maken afspraken. Wij helpen je bij het aanpakken van deze financiële aandachtspunten. Ook kunnen wij dit gedeelte van de mediation geheel uit handen nemen.

Onze financiële mediators hebben jarenlang opleidingen, trainingen en coaching verzorgd voor hypotheekadviseurs en financieel planners bij de grote Nederlandse banken en hypotheekketens.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.