Accountants en boekhouders

Gaat je cliënt scheiden en is hij of zij op zoek naar een (financiële) mediator of scheidingsplanner? Dan nodigen wij je van harte uit om eens samen met je cliënt kennis te komen maken. We kunnen dan de specifieke aandachtspunten met elkaar doornemen. Daarbij leggen wij natuurlijk precies uit wat wij voor je cliënt kunnen betekenen.

Relatiebreuk van een cliënt

Het komt waarschijnlijk regelmatig voor, dat een cliënt van je te maken krijgt met een (echt)scheiding of relatiebreuk. Je cliënt zal lastige beslissingen en afspraken moeten maken. Als vertrouwenspersoon en financieel deskundige word je dan algauw benaderd.

Je hebt als accountant of boekhouder natuurlijk uitstekend zicht op de onderneming en de ondernemer of ZZP-er. De vermogenspositie (zowel in de onderneming als in privé), het inkomen, etc. is je allemaal wel bekend.

Is er een verdeling van de onderneming nodig? En moeten er afspraken over alimentatie komen? In dat geval zijn de volgende vragen bijvoorbeeld relevant:

  • Moet er pensioen in eigen beheer afgestort worden? Welke invloed heeft dat dan op de waarde van de onderneming?
  • Is het inkomen dat de afgelopen jaren is genoten een realistisch uitgangspunt voor de draagkrachtberekening? Is er bovenmatig uit de onderneming onttrokken? In dat geval is bijstelling naar beneden van dit inkomen waarschijnlijk reëler.

Dergelijke vragen kun je zelf waarschijnlijk prima beantwoorden.

Juridische aspecten

Bij het beëindigen van een relatie spelen ook veel juridische aspecten een rol. Waarop heeft de ex-partner nu precies recht? Van wie is de onderneming eigenlijk? En wie zet deze voort? Is er in het verleden geld uit privé vermogen ingebracht? En krijgen we daardoor te maken met vergoedingsrechten? Bij dit soort kwesties kunnen wij je cliënt helpen.

Eenzijdige scheiding

Helaas kunnen (ex-)partners het elkaar soms erg lastig maken bij een scheiding. Er kan steeds geprocedeerd worden over uiteenlopende onderwerpen. Nieuwe uitspraken kunnen zelfs een grote (negatieve en onbedoelde) invloed hebben op de al afgeronde onderwerpen.

Zit je cliënt in een situatie, waarbij de partijen het niet eens zijn met elkaar? Dan kunnen wij je cliënt adviseren over de standpunten en die onderbouwen. Zo helpen wij je cliënt om zo goed mogelijk door de echtscheidingsprocedure heen te komen.

Gezamenlijke scheiding

Bij een scheiding op gezamenlijk verzoek of een overlegscheiding is procederen meestal niet nodig . Met een beetje goede wil kunnen partijen er samen prima uitkomen. Als mediator en scheidingsbegeleider helpen wij je cliënten evenwichtige afspraken te maken met elkaar. Deze afspraken doen recht aan ieders belang.

Wij nodigen je van harte uit om eens samen met je cliënten kennis te komen maken. Je bent daarbij zelf ook meer dan welkom. We kunnen dan de specifieke aandachtspunten met elkaar doornemen. Tevens zetten wij dan uiteen wat wij voor je cliënt kunnen betekenen.

 

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.