Ondersteuning voor professionals

Ben je beroepsmatig betrokken bij (echt)scheidingen? Heb je zelf onvoldoende expertise over een bepaald vakgebied of een specifiek onderwerp? Of vind je het prettig als er even iemand met je meedenkt? Neem gerust contact op om de mogelijkheden van samenwerken te bespreken. Samenwerken kan structureel of op incidentele basis. Afhankelijk van je behoefte spreken we een bepaalde vergoeding af.

Mediators

Mediators

Als mediator ben je expert in het voeren van goede gesprekken met scheidende partners. Je beheerst de techniek om je cliënten toekomstbestendige afspraken te laten maken. Zelfs als partijen het volstrekt niet met elkaar eens zijn. Maar overzie je wel de fiscale gevolgen van alle afspraken die gemaakt worden? En kun je uit de voeten met de alimentatieberekeningen? En hoe ga je om met ondernemers?

Advocaten

Advocaten

Behartig je de belangen van een scheidende cliënt zonder de (ex-) partner? Tijdens het procederen zal je bepaalde standpunten dan goed dienen te onderbouwen. De impact van bepaalde keuzes of uitspraken kan groot zijn. Vooral bij ondernemers.

Wij helpen je graag door over specifieke financiële onderwerpen een advies te geven. Onze adviezen kunnen wij natuurlijk schriftelijk motiveren. Hiermee kun je de zaak van je cliënt dan goed onderbouwen bij de rechter.

Notarissen

Notarissen

Je bent als notaris een expert in de juridische aspecten, die een rol spelen bij een scheiding. Maar hoe zit het met bepaalde (financiële) terreinen? Beschik je over voldoende expertise om je cliënten evenwichtige afspraken te laten maken? De fiscale gevolgen kunnen namelijk groot zijn. Hoe ga je om met ondernemers en ZZP-ers? En kun je uit de voeten met de alimentatieberekeningen?

Accountants en boekhouders

Accountants en boekhouders

Het komt waarschijnlijk regelmatig voor, dat een cliënt van je te maken krijgt met een (echt)scheiding of relatiebreuk. Je cliënt zal lastige beslissingen en afspraken moeten maken. Als vertrouwenspersoon en financieel deskundige word je dan algauw benaderd.

Je hebt als accountant of boekhouder natuurlijk uitstekend zicht op de onderneming en de ondernemer of ZZP-er. De vermogenspositie (zowel in de onderneming als in privé), het inkomen, etc. is je allemaal wel bekend.

Is er een verdeling van de onderneming nodig? En moeten er afspraken over alimentatie komen? In dat geval zijn de volgende vragen bijvoorbeeld relevant…

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?