Overige zaken

Naast de afspraken over de kinderen en de financiële aspecten zijn er vaak nog veel meer dingen die van ‘jullie samen’ zijn. Of die juist van één van jullie zijn, maar op naam staan van de ander. Het is handig dat ook daar afspraken over worden gemaakt. En hoe gaat het met de huisdieren?

Huisdieren

Veel huishoudens hebben huisdieren. En mensen hechten zich nu eenmaal aan dieren, en andersom! En ook de kinderen hechten zich aan dieren. Dit maakt het extra lastig om hier goede afspraken over te maken. En toch is dit heel goed mogelijk. Het zal bij een hamster allemaal niet zo ingewikkeld zijn. Die kan desnoods gewoon mee met de kinderen als ze van moeder naar vader gaan of andersom. Maar bij een hond of een kat ligt dat vaak anders. Wij hebben zelf konijnen, kippen, vogels, honden, katten en zelfs paarden thuis. Ik kan dus goed meepraten en meedenken om tot afspraken te komen. Afspraken die voor jullie acceptabel zijn, waar de kinderen zich in kunnen vinden maar vooral, waarbij het huisdier zich goed voelt.

Social Media

Er zijn behoorlijk wat stellen die een gezamenlijk account hebben voor Facebook, Instagram, enz. Wie van jullie gaat dit account voortzetten? Of wordt het account gewoon beëindigd en maken jullie allebei een nieuw account aan? En wat spreken we af over het gebruik van social media. Houden jullie op die manier contact met elkaar of juist liever niet? En blijven jullie aan elkaar gelinked op LinkedIn of ook juist liever niet. Ogenschijnlijk kleine dingen maar erg belangrijk om dit goed af te stemmen omdat daarmee veel irritatie of zelfs frustratie in de toekomst kan worden voorkomen.

Abonnementen, lidmaatschappen en winkelaccounts

Soms sta je versteld van de hoeveelheid bedrijven of instellingen waarvan je klant en/of lid bent. Denk aan de ‘gewone’ abonnementen op de Volkskrant, Telegraaf of magazines zoals de Linda, Autoweek of Donald Duck. En denk ook aan mediadiensten zoals Netflix en Spotify. Maar ook de talloze webwinkels en postorderbedrijven. Wehkamp, Zalando, Bol.com, CoolBlue, enz. werken allemaal met een klantenregistratie op naam. En dan zijn er misschien nog de nodige lidmaatschappen bij partijen als de consumentenbond of de ANWB. Voor sommige ex-partners is het erg vervelend om op post of e-mail nieuwsbrieven steeds de naam van hun ex-partner terug te zien. Vandaar dat het waardevol kan zijn om ook hier direct duidelijke en concrete afspraken over te maken.

Overig

En dan staan jullie waarschijnlijk ook nog samen geregistreerd bij de huisarts en tandarts. En bezitten jullie grote hoeveelheden digitale foto’s van al die jaren. Ik probeer samen met jullie om zoveel mogelijk onderwerpen te bespreken zodat er achteraf heel duidelijk is, wie wat krijgt en wie wat doet. Dankzij die duidelijkheid zal er minder sprake zijn van onzekerheid. Daarnaast voorkomt het ook veel irritaties over en weer. Jullie kunnen allebei immers je energie wel ergens anders voor gebruiken in deze moeilijke periode.

Vrijblijvend kennismaken? Bel mij voor een afspraak via 078 633 05 27.