Overige zaken

Er zijn veel dingen, die van ‘jullie samen’ zijn. Misschien staan dingen van de ene partner wel op naam van de andere partner. Het is handig dat jullie daar ook afspraken over maken. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met de huisdieren?

Huisdieren

Veel huishoudens hebben huisdieren. Mensen en dieren hechten zich aan elkaar. Dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen. Dit maakt het extra lastig om hier goede afspraken over te maken.

Meestal lukt het prima om goede afspraken over de huisdieren te maken. Bij een hamster is het waarschijnlijk niet zo ingewikkeld. Die kan zelfs met de kinderen mee reizen. Bij een hond of een kat ligt dat anders. De afspraken moeten voor jullie allebei acceptabel zijn. Het belang van het huisdier staat natuurlijk voorop. Het is ook belangrijk, dat de kinderen zich in de afspraken kunnen vinden.

Social Media

Hebben jullie een gezamenlijk sociale media account, zoals Facebook en Instagram? Wie van jullie gaat dit account voortzetten? Of beëindigen jullie het account gewoon? Maken jullie allebei een nieuw account aan? Wat spreken jullie af over het gebruik van sociale media? Bijvoorbeeld over het posten van berichten over de kinderen. Houden jullie op die manier contact met elkaar of juist liever niet? En blijven jullie aan elkaar gelinked op LinkedIn? Ogenschijnlijk kleine dingen, maar erg belangrijk om dit goed af te stemmen. Wellicht kan er anders in de toekomst irritatie of zelfs frustratie ontstaan.

Abonnementen, lidmaatschappen en winkelaccounts

Abonnementen, lidmaatschappen en winkelaccounts
Soms sta je versteld van het aantal bedrijven of instellingen waarvan je klant en/of lid bent. Veel organisaties werken daarbij met een klantenregistratie op naam. Bijvoorbeeld:

  • Abonnementen op kranten (Volkskrant, Telegraaf, …)
  • Abonnementen op tijdschriften (Linda, Autoweek, Donald Duck, …)
  • Mediadiensten (Netflix, Spotify, …)
  • Webwinkels en postorderbedrijven (Wehkamp, Zalando, Bol.com, CoolBlue, …)
  • Goede doelen (Nierstichting, KIKA, …)
  • Loterijen (Nationale Postcode Loterij, …)
  • Ludieke organisaties (Consumentenbond, Eigen Huis, ANWB, …)
  • Abonnement op de televisie, Internet en eventuele vaste telefoon
  • Contract met de energieleverancier

Sommigen vinden het vervelend om post of e-mail van de ex-partner te blijven ontvangen. Maak daarom direct duidelijke en concrete afspraken hierover.

Overig

Waarschijnlijk staan jullie samen geregistreerd bij de huisarts en de tandarts. En misschien bezitten jullie grote hoeveelheden digitale foto’s van al die jaren. Dit zijn een paar voorbeelden van overige zaken waar je aan kunt denken.

Samen bespreken we zoveel mogelijk onderwerpen. Zo zorgen we ervoor dat duidelijk wordt wie wat krijgt en wie wat doet. Regel het vooraf goed. Dan gaan jullie op een ‘prettige manier’ uit elkaar!

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.