Koopwoning

De koopwoning is vaak het belangrijkste bezit dat verdeeld moet worden bij een echtscheiding. Als er een hypotheek op de woning rust kan het een ingewikkelde kwestie zijn.

Blijven wonen in de huidige woning

Regelmatig wil één van de partners in de (gezamenlijke) woning blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat er een emotionele band is met de woning. Of omdat de kinderen eraan gehecht zijn. Ook kan het kopen van een andere woning financieel niet haalbaar zijn. Wij berekenen voor je of het daadwerkelijk mogelijk is.

Wat is er mogelijk?

Wil je in de woning blijven wonen? Dan zal je de hypotheek op jouw naam moeten zetten. De hypotheek moet je misschien ook nog verhogen. Bijvoorbeeld om je ex-partner uit te kopen als er sprake is van overwaarde. Maar kán dat ook?

Wij zijn een expert op het gebied van hypotheken en de eigen woning. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring als financieel planner en hypotheekadviseur. In het verleden zijn onze mediators zelfs uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur èn beste financieel planner van Nederland! Wij kunnen je dan ook uitstekend adviseren hierover. Lees meer over onze mediators…

De ‘vertrekkende’ partner

Kan je ex-partner een woning kopen? Wij geven meteen heel concreet de mogelijkheden aan. Hoeveel hypotheek is nog haalbaar en verantwoord? En welke maandlasten horen daar dan bij? Dit is natuurlijk afhankelijk van de overige afspraken die jullie maken. Bijvoorbeeld over de alimentatie en de vermogensverdeling. Een apart gesprek met een hypotheekadviseur is dus niet nodig!

Woning verkopen

Het verkopen van de woning is uiteraard ook een mogelijkheid. Jullie krijgen allebei jullie deel van de overwaarde of dragen bij aan het verkoopverlies. Daarna maken jullie allebei je eigen nieuwe start.

Wij hebben uitstekende contacten met verschillende makelaars in de regio. Hierdoor kun je snel inzicht krijgen in de vermoedelijke verkoopprijs van de woning. Dat is nuttig voor het bespreken van de verdeling van jullie vermogen en de alimentatie!

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.