Kinderen

Scheiden is voor kinderen erg ingrijpend. Natuurlijk zullen jullie afspraken met elkaar moeten maken. Maar het belang van de kinderen ligt in deze periode vooral op een ander vlak.

Het belang van het kind

Ouders die uit elkaar gaan moeten er allerlei afspraken maken over de kinderen. Deze afspraken leg je vast in het ouderschapsplan.

In deze fase is er voor de kinderen iets dat veel belangrijker is dan het ouderschapsplan. Namelijk hoe jullie met de kinderen omgaan en hoe jullie met elkaar communiceren.

Villa Pinedo

Voor de kinderen is het belangrijk, dat jullie na de scheiding nog met elkaar kunnen samenwerken. Wij vinden het zeer belangrijk om hier ruim aandacht aan te geven.

Laat je de scheiding door ons begeleiden? Dan krijgen jullie van ons de online cursus van Villa Pinedo aangeboden.

Deze training helpt jullie de pijn en het verdriet van de scheiding voor de kinderen te beperken. De online training bestaat uit 6 modules. Bij elke module krijg je tips en adviezen van een kindertherapeut. Ook vertellen kinderen zelf over hun ervaringen bij de scheiding van hun ouders. Je kunt de training thuis in je eigen tempo volgen.

Wij zijn er trots op om vriend te zijn van de stichting Villa Pinedo. Lees alvast de open brief van Villa Pinedo. Deze brief geeft een goed beeld van hoe kinderen zich tijdens en na de scheiding kunnen voelen. Denk er vast eens over na!

Mediation bij een scheiding met kinderen

Onze scheidingsdeskundige heeft zich gespecialiseerd in begeleiding van het gehele gezin. Voor, tijdens en na de scheiding! Onze mediator helpt jullie bij het vormgeven van een ouderschapsplan. Hierin komen jullie afspraken rondom de kinderen te staan.

Coaching van de ouders en kinderen is ook mogelijk. Kinderen moeten de ruimte krijgen om hun gevoelens te uiten. Het is soms lastig om een gesprek met een van de ouders te voeren hierover. En het is heel fijn voor ze als de ouders nog kunnen samenwerken na de scheiding. Wij helpen jullie hierbij. Lees meer over onze mediators…

Daarnaast werken we samen met verschillende professionele kindercoaches. Er is vast wel iemand waar je kind een klik mee hebt.

Ouderschapsplan

Jullie zullen afspraken over de kinderen moeten maken en vastleggen. Deze afspraken gaan over hele belangrijke en impactvolle zaken. Denk bijvoorbeeld aan de schoolkeuze en medische beslissingen. Ook over praktische zaken moeten jullie afspraken maken. Voorbeelden hiervan zijn de indeling van de vakanties en het zakgeld.

Het is erg belangrijk dat jullie je allebei kunnen vinden in de afspraken. Dan zijn jullie namelijk eerder bereid om de afspraken na te komen. En dat is in ieders belang. Vooral in het belang van de kinderen. Wij helpen jullie bij het vormgeven van deze afspraken. De afspraken leggen jullie vast in het ouderschapsplan.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.