Inkomen na scheiding

Hoe hoog is je inkomen nadat je uit elkaar bent? Een vraag die bij veel scheidende mensen zorgt voor flink wat stress. Van mij krijg je het antwoord.

Kan ik straks nog wel leuke dingen doen?

Naast de vraag of er over en weer alimentatie verschuldigd is, leeft vaak nog een andere belangrijke vraag die tijdens de scheidingsperiode kan zorgen voor veel onzekerheid en stress. Namelijk de vraag hoeveel je na de scheiding nog te besteden hebt. Waar moet je van gaan rondkomen? Kun je nog wel leuke dingen blijven doen?

Samenstelling van het inkomen

Het inkomen na de scheiding kan uit verschillende elementen bestaan. Allereerst natuurlijk je eigen inkomen uit werk. Dat kan loon zijn of winst uit onderneming. Daarbovenop krijg je misschien wel alimentatie, of moet je die juist betalen. Doordat je straks alleen woont is het goed mogelijk dat je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen die jullie op dit moment niet hebben. Bovendien kan het zijn dat je voortaan minder belasting hoeft te betalen.

Inzicht in het besteedbaar inkomen

Ik zal jullie tijdens onze gesprekken nauwkeurig laten zien hoe jullie er individueel gezien financieel voor zullen staan na de scheiding. Daarbij hou ik uiteraard rekening met fiscale tegemoetkomingen zoals kindgebonden budget, zorgtoeslag, enz. Deze berekening is ook een belangrijk vertrekpunt bij het bepalen van de eventuele alimentatie. En als de alimentatie vervolgens bekend is maken we de berekening opnieuw.

Inzicht in de uitgaven

Na de berekening m.b.t. het inkomen ga ik nog een stap verder. Voor ieder van jullie maak ik inzichtelijk welke uitgaven er maandelijks gedaan zullen worden. Dit baseer ik voor zover mogelijk op de werkelijke bedragen en als die niet bekend zijn, ga ik uit van realistische gemiddelden. Door hier ruim aandacht aan te besteden weten we precies hoeveel er nog over blijft om leuke dingen van te doen. Bovendien is het voor een ieder belangrijk om inzicht te hebben in de inkomsten en uitgaven. Hierdoor houd je veel meer grip op je financiële situatie.

Vrijblijvend kennismaken? Bel mij voor een afspraak via 078 633 05 27.