Financiën

Naast de ‘grote’ thema’s (alimentatie, verdeling van vermogen, de onderneming,…) zijn er nog meer financiële dingen die je moet regelen. Denk daarbij aan opgebouwde pensioenen, lijfrentes, lopende bankrekeningen, verzekeringen en leningen.

Pensioen

Pensioen is een belangrijk thema, dat vaak te weinig aandacht krijgt. De afspraken hierover kunnen behoorlijk wat impact hebben bij overlijden en/of ouderdom. Ook als je voorlopig nog niet met pensioen gaat! Kortom, ook hierbij is het belangrijk dat je verstandige afspraken maakt.

Lijfrente

Ook opgebouwde lijfrentes dienen te worden betrokken in de verdeling. Meestal zal er in de toekomst nog belasting betaald moeten worden over de uitkeringen die de lijfrente gaat doen. Daar houden we bij de waardering dan ook rekening mee.

Kapitaalverzekeringen

Hebben jullie voor jezelf of voor (de studie van) de kinderen een kapitaalverzekering afgesloten? Dat kan een spaarverzekering zijn, maar meestal zijn deze kapitaalverzekeringen gebaseerd op beleggingen. Wat is de waarde ervan? En op welke manier wordt deze in de verdeling betrokken?

Andere verzekeringen

Er zijn allerlei ‘gewone’ verzekeringen, die nu op jullie beide namen kunnen staan. Denk aan de inboedel-, opstal-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstands- en reisverzekering. En daarnaast hebben jullie misschien ook nog uitvaartverzekeringen.

Wij leggen jullie uit wat je hiermee kunt doen. En ook wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat niet één van jullie straks onverzekerd is. Wij werken bovendien samen met een gerenommeerd en gespecialiseerd assurantieadvieskantoor. Dus mocht het nodig zijn, dan kan een en ander ook snel worden afgewikkeld.

Leningen

Zijn er in het verleden leningen afgesloten? Dan bekijken we wie deze lening heeft afgesloten en wie er aansprakelijk voor is. Waar is de lening voor gebruikt? En hoe moet deze nu worden betrokken in de verdeling?

Wij leggen je uit hoe de verdeling er volgens de wet uitziet. Het belangrijkste is dat je tot een afspraak komt, die jullie beiden rechtvaardig vinden.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.