Alimentatie

Als je gaat scheiden stel je jezelf al snel de vraag: “Hoe sta ik er straks financieel voor?”. Moet je misschien alimentatie betalen en zo ja, hoeveel dan? Of ga je misschien juist alimentatie ontvangen? Zonder alimentatie ga je het financieel misschien niet redden

De onzekerheid bij scheiding

De vraag hoe je er na een scheiding financieel voorstaat brengt onzekerheid met zich mee. Financiële onzekerheid levert bij veel mensen spanning op. En dat in een periode, die toch al zo emotioneel is. Het is niet fijn als de spanningen met je ex-partner hierdoor toenemen. Dit staat bovendien het maken van constructieve en evenwichtige afspraken in de weg.

Snel duidelijkheid

Wij geven daarom snel duidelijkheid over jullie rechten en verplichtingen jegens elkaar. Wij kunnen je een indicatie geven van de te verwachten partneralimentatie en/of kinderalimentatie. Dankzij deze informatie is meestal een groot deel van de onzekerheid al weggenomen.

Andere aspecten

Óf en hoeveel alimentatie er uiteindelijk betaald wordt, hangt af van andere afspraken. Er zijn veel financiële aspecten, waarover we zullen spreken met elkaar. Het is vaak een kwestie van geven en nemen. Als scheidingsbegeleider help ik bij het maken van deze afspraken. Het doel van de mediation is, dat jullie afspraken leiden tot een evenwichtige verdeling.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.