Uit elkaar

Er komt veel op je af bij een scheiding of als je uit elkaar gaat. Samen moet je afspraken maken over heel veel zaken. Wat verandert er en wat moet je allemaal regelen?

Alimentatie

Alimentatie

Als je gaat scheiden stel je jezelf al snel de vraag: “Hoe sta ik er straks financieel voor?”. Moet je misschien alimentatie betalen en zo ja, hoeveel dan? Of ga je misschien juist alimentatie ontvangen? Zonder alimentatie ga je het financieel misschien niet redden.

 

Koopwoning

Koopwoning

Voor veel stellen is de koopwoning het belangrijkste bezit dat verdeeld moet worden bij een echtscheiding. Maar vaak is het wel een ingewikkelde kwestie omdat er nog een hypotheek op rust.

 

Kinderen

Kinderen

Scheiden is voor kinderen erg ingrijpend. Natuurlijk zullen jullie afspraken met elkaar moeten maken. Maar het belang van de kinderen ligt in deze periode vooral op een ander vlak.

Inkomen na scheiding

Inkomen na scheiding

Hoe hoog is je inkomen nadat je uit elkaar bent gegaan? Een vraag die bij veel scheidende mensen zorgt voor flink wat stress. Wij geven je snel duidelijkheid.

Onderneming

Onderneming

Is er sprake van een ondernemer of een ZZP-er, die gaat scheiden? Dan zijn het waarderen van de onderneming en het ondernemersinkomen belangrijk. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen van ondernemers.

 

Financiën

Financiën

Naast de ‘grote’ thema’s (alimentatie, verdeling van vermogen, de onderneming,…) zijn er nog meer financiële dingen die je moet regelen. Denk daarbij aan opgebouwde pensioenen, lijfrentes, lopende bankrekeningen, verzekeringen en leningen.

Belastingen en toeslagen

Belastingen en toeslagen

Hoe zit het met de voorlopige belastingteruggave? Heb je straks recht op (meer) toeslagen? Wie krijgt het belastingvoordeel van de hypotheekrente tijdens de scheiding? Vragen waarop jullie van ons een antwoord krijgen.

Overige zaken

Overige zaken

Er zijn veel dingen, die van ‘jullie samen’ zijn. Misschien staan dingen van de ene partner wel op naam van de andere partner. Het is handig dat jullie daar ook afspraken over maken. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met de huisdieren?

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?