Uit elkaar

Bij een scheiding, of als u uit elkaar gaat, komt er veel op u af. Samen moet u afspraken maken over heel veel zaken. Wat verandert er en wat moet je allemaal regelen als je uit elkaar gaat?

Alimentatie

Alimentatie

Als je gaat scheiden stel je jezelf al snel de vraag: “Hoe sta ik er straks financieel voor?”. Moet je misschien alimentatie betalen en zo ja, hoeveel dan? Of ga je misschien juist alimentatie ontvangen? Zonder alimentatie ga je het financieel misschien niet redden…

Koopwoning

Koopwoning

Voor veel stellen is de koopwoning het belangrijkste bezit dat verdeeld moet worden bij een echtscheiding. Maar vaak is het wel een ingewikkelde kwestie omdat er nog een hypotheek op rust.

Kinderen

Kinderen

Scheiden is voor kinderen erg ingrijpend. Natuurlijk zullen jullie afspraken met elkaar moeten maken. Maar het belang van de kinderen ligt in deze periode vooral op een ander vlak.

Inkomen na scheiding

Inkomen na scheiding

Hoe hoog is je inkomen nadat je uit elkaar bent? Een vraag die bij veel scheidende mensen zorgt voor flink wat stress. Van mij krijg je het antwoord.

Onderneming

Onderneming

Als er sprake is van een ondernemer of een ZZP-er die gaat scheiden is bijzondere aandacht vereist voor het waarderen van de onderneming en het inkomen van de ondernemer. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen van ondernemers.

Financiën

Financiën

Naast de ‘grote’ thema’s zoals alimentatie, verdeling van vermogen, de onderneming, enz. zijn er nog allerlei andere (financiële) zaken die geregeld moeten worden. Denk aan de opgebouwde pensioenen, lijfrentes, lopende bankrekeningen, verzekeringen, leningen, enz.

Belastingen en toeslagen

Belastingen en toeslagen

Hoe zit het met de voorlopige teruggave? En hebben we straks recht op (meer) toeslagen? En wie krijgt het belastingvoordeel van de hypotheekrente tijdens de scheiding? Vragen waarop jullie van mij een antwoord krijgen.

Overige zaken

Overige zaken

Naast de afspraken over de kinderen en de financiële aspecten zijn er vaak nog veel meer dingen die van ‘jullie samen’ zijn. Of die juist van één van jullie zijn, maar op naam staan van de ander. Het is handig dat ook daar afspraken over worden gemaakt. En hoe gaat het met de huisdieren?

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend kennismaken?