Lex Schreuder

Hypotheekadviseur en Financieel Echtscheidingsadviseur

Lex Schreuder is de eigenaar van Schreuder Mediation en De Hypotheekshop Dordrecht Stadspolders.

Lex is altijd gedreven om je optimaal te helpen. De belangen en de wensen van beide partijen vormen daarbij het vertrekpunt. Het doel is om jullie samen evenwichtige afspraken te laten maken bij de scheidingsbegeleiding. Als particulier en als ondernemer kun je bij Lex terecht.

Lex heeft ruim 20 jaar ervaring als hypotheekadviseur en financieel planner. In 2007 is hij door de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland. Hij heeft jarenlang opleidingen en trainingen aan hypotheekadviseurs en financieel planners verzorgd. Sinds 2019 is hij een gediplomeerd scheidingsadviseur, aangesloten bij het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

Vanuit zijn werk kreeg Lex vaak te maken met gescheiden stellen. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek na de scheiding. Op dat moment waren alle afspraken in het kader van de scheiding meestal al gemaakt. Deze afspraken zorgden vaak voor (onnodige) problemen bij de financiering van een nieuwe woning. Ze waren niet goed vastgelegd of de gewenste hypotheek was zelfs niet meer haalbaar. Lex heeft daarom besloten meer betrokken te zijn bij het gehele scheidingsproces.