Tarieven

Nodig mij uit voor een kosteloze kennismaking. Tijdens deze kennismaking bespreken we jullie wensen en zal ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Ook bespreken we de tijdslijnen. Daarna zal ik een goede inschatting maken van de werkzaamheden en de kosten.

Kennismaking
Scheiden is een emotionele gebeurtenis. Wederzijdse belangen veranderen in tegengestelde belangen. Er zijn meningsverschillen en een miscommunicatie ontstaat heel snel. Met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk dat jullie je scheiding laten regelen door iemand die jullie allebei vertrouwen. Daarom hecht ik veel waarde aan een persoonlijke kennismaking. Tijdens deze kennismaking bespreken we jullie wensen en zal ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Ook bespreken we de tijdslijnen. Meestal kan ik wat inhoudelijke vragen beantwoorden, zodat ik jullie alvast wat verder help. Maar als de kennismaking voor één van ons drieën tegenvalt, dan stoppen we nog voor we begonnen zijn. Want dan is dit toch al lastige traject, gedoemd te mislukken en dat is nou precies wat ik wil voorkomen.

Vast tarief
Het uitgangspunt voor mijn werkzaamheden is een vast tarief per uur. Dit tarief bedraagt € 150,- exclusief BTW. Voor bepaalde werkzaamheden, deeldiensten of zelfs voor een heel scheidingstraject kunnen we ook afspreken dat er een vaste vergoeding wordt betaald, in plaats van het uurtarief. Ik maak dan vooraf een inschatting van het aantal uren dat met de werkzaamheden gemoeid zal zijn, waarop we deze vaste vergoeding baseren. Als achteraf het aantal gewerkte uren meer of minder is, vindt er geen verrekening of naheffing plaats. Sommige stellen vinden dit fijner omdat ze dan exact weten waar ze aan toe zijn.

Kosten van een scheidingstraject
Om een beeld te krijgen van de kosten van een volledig scheidingstraject: in de meeste gevallen komen de kosten voor de volledige begeleiding niet boven de € 3.500. Overigens moet je je niet blind staren op de kosten. Belangrijk is dat alle zaken goed geregeld worden en dat er afspraken gemaakt worden waarmee jullie allebei de toekomst in kunnen gaan. Dit is een traject dat je normaal gesproken maar eens in je leven doorloopt. De afspraken die gemaakt worden (of vergeten gemaakt te worden!) bepalen in belangrijke mate op welke manier jullie beiden een nieuwe start gaan maken.

Korting
Overigens is er op het tarief nog een korting mogelijk als jullie bij mij ook de nieuwe hypotheek afsluiten als dat nodig mocht zijn. Ik kan deze korting verlenen omdat de meeste gegevens die nodig zijn voor de hypotheek al in mijn bezit zijn in verband met de scheidingsbemiddeling.

Vrijblijvend kennismaken
Ik adviseer jullie om gewoon eens contact op te nemen. We kunnen dan een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek waarin jullie je vragen kunnen stellen en ik jullie exact kan vertellen op welke manier ik jullie kan helpen. Jullie kunnen vervolgens zelf bepalen of jullie de relatiebeëindiging door mij willen laten begeleiden.

Vrijblijvend kennismaken? Bel mij voor een afspraak via 078 633 05 27.