Over Ons

Ons Mediator Team

Bij Schreuder Mediation in Dordrecht werken we met een gedreven team van mediators. Al onze scheidingsbegeleiders hebben ruime ervaring met hun eigen expertise.

In ruim 20 jaar hebben onze mediators de belangen van vele scheidende stellen behartigd. Lex Schreuder is in 2007 uitgeroepen tot hypotheekadviseur van het jaar. Berry van Zuidam is in 2017 uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Zij zijn dan ook beiden zeer deskundig. Ook bij complexe zaken.  Bijvoorbeeld als er ondernemingen zijn.

Zijn er kinderen bij de scheiding betrokken? Dan helpt Joyce Ferket om alles goed voor de kinderen te regelen. Bij het scheidingsproces werken wij regelmatig samen met Mook Advocatuur & Mediation. Dit advocatenkantoor heeft zich gespecialiseerd in echtscheidingen.

Onze adviseurs zullen er alles aan doen om het proces tot een goed einde te brengen. De wensen en belangen van beide partners zijn daarbij het vertrekpunt. Het doel is om beide partners samen evenwichtige afspraken te laten maken. Soms is dat lastig. Het is wel een vereiste om vol vertrouwen de toekomst in te kunnen gaan.

 

Berry van Zuidam

Financieel Planner en Financieel Echtscheidingsadviseur

Berry van Zuidam

Financieel Planner en Financieel Echtscheidingsadviseur

Als financieel deskundige en mediator begeleidt Berry van Zuidam stellen en individuen, die uit elkaar gaan. Zijn mediation heeft betrekking op juridische, fiscale en financiële zaken, die jullie moeten regelen. De belangen van beide partners zijn daarbij even belangrijk.

Berry is een ervaren financieel planner. In 2017 werd hij door de Federatie Financieel Planners (FFP) uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Daarnaast is hij vermeld in het register voor Certified Financial Planners (CFP). Sinds 2014 is hij als gediplomeerd financieel echtscheidingsadviseur aangesloten bij het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Als gekwalificeerde mediator is hij vanaf 2017 ook aangesloten bij het MfN-register en geaccrediteerd als familie-mediator.

Naast het begeleiden van scheidingen leidt Berry professionals op tot deskundige scheidingsbegeleiders. Bovendien adviseert en coacht Berry regelmatig advocaten en mediators bij (complexe) financiële en fiscale vraagstukken. Berry is dan ook gedreven om de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland te verbeteren.

Lex Schreuder

Hypotheekadviseur en Financieel Echtscheidingsadviseur

Lex Schreuder

Hypotheekadviseur en Financieel Echtscheidingsadviseur

Lex Schreuder is de eigenaar van Schreuder Mediation en De Hypotheekshop Dordrecht Stadspolders.

Lex is altijd gedreven om je optimaal te helpen. De belangen en de wensen van beide partijen vormen daarbij het vertrekpunt. Het doel is om jullie samen evenwichtige afspraken te laten maken bij de scheidingsbegeleiding. Als particulier en als ondernemer kun je bij Lex terecht.

Lex heeft ruim 20 jaar ervaring als hypotheekadviseur en financieel planner. In 2007 is hij door de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland. Hij heeft jarenlang opleidingen en trainingen aan hypotheekadviseurs en financieel planners verzorgd. Sinds 2019 is hij een gediplomeerd scheidingsadviseur, aangesloten bij het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

Vanuit zijn werk kreeg Lex vaak te maken met gescheiden stellen. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek na de scheiding. Op dat moment waren alle afspraken in het kader van de scheiding meestal al gemaakt. Deze afspraken zorgden vaak voor (onnodige) problemen bij de financiering van een nieuwe woning. Ze waren niet goed vastgelegd of de gewenste hypotheek was zelfs niet meer haalbaar. Lex heeft daarom besloten meer betrokken te zijn bij het gehele scheidingsproces.

Joyce Ferket

Family Mediator

Joyce Ferket

Family Mediator

Joyce Ferket heeft zich gespecialiseerd in scheidingsbegeleiding bij scheidende stellen met kinderen. Zij helpt jullie onder andere bij het opstellen van jullie ouderschapsplan. Door belangrijke onderwerpen met elkaar te bespreken ontstaat er een goed overdacht en duurzaam ouderschapsplan. Ook individuen kunnen bij Joyce terecht voor scheidingsbegeleiding.

Na het behalen van haar pedagogische (2002) en psychologische (2006) HBO-diploma’s heeft zij 10 lang bij de Raad van Kinderbescherming gewerkt. In haar werk kreeg ze veel te maken met complexe echtscheidingssituaties met kinderen. Ze realiseerde zich wat een zware impact scheidingen op kinderen kunnen hebben. Inmiddels heeft zij aanvullende masters behaald en is zij gediplomeerd MfN Registermediator met familieaccreditatie.

Joyce begeleidt vanuit de gedachte: ‘Goede begeleiding bij de start van een echtscheiding voorkomt een vechtscheiding’. Zij streeft ernaar om jullie te helpen ‘gelukkig’ uit elkaar te laten gaan. Voor de kinderen is het namelijk erg fijn als jullie na de scheiding nog met elkaar kunnen blijven samenwerken. Betrokkenheid, empathie en oprechtheid zijn kenmerkend voor haar werkwijze. Joyce werkt voor Schreuder Mediation en heeft ook haar eigen praktijk.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.