Over mij

Privé
Mijn naam is dus Lex Schreuder, ben geboren in 1974 en heb een partner waar ik al ruim twintig jaar mee samenwoon en we hebben drie kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het werk in het huis of in de tuin. Ook al hebben wij, net zoals in elke relatie, onze ups en downs wel gehad, tot een beëindiging van onze relatie is het nooit gekomen. Wat dat betreft ben ik zelf dus geen ervaringsdeskundige. Maar vanuit mijn werk heb ik wel bijzonder veel te maken (gehad) met gescheiden stellen.

Historie
Al twintig jaar ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening, als hypotheekadviseur en financieel planner. Veel klanten die gescheiden zijn kwamen bij mij voor bijvoorbeeld het afsluiten van een nieuwe hypotheek na de scheiding. Op het moment dat alle afspraken in het kader van de scheiding dus al gemaakt waren. Vaak liep ik er dan tegen aan dat de gemaakte afspraken niet goed waren vastgelegd. Het kwam ook regelmatig voor dat de gemaakte (financiële) afspraken ervoor zorgden dat de gewenste hypotheek niet (meer) haalbaar was. Terwijl dat vrij eenvoudig te voorkomen was geweest.

Scheidingbegeleiding
Eind 2018 besloot ik daarom om zelf wat meer betrokken te zijn bij het gehele scheidingsproces. Vervolgens ben ik verschillende opleidingen gaan doen die mij voldoende kennis en vaardigheden gaven om als scheidingsbegeleider aan de slag te gaan. Eind 2019 zal ik tenslotte de examens afleggen voor Register Financieel Echtscheidings Adviseur voor zowel particulieren als ondernemers.

Deskundig
Ik vind het belangrijk om altijd up-to-date kennis van zaken te hebben. Daar heb ik altijd veel aandacht aan besteed. In 2007 ben ik uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland. Ook heb ik jarenlang opleidingen en trainingen gegeven aan financieel planners en hypotheekadviseurs door het hele land.

Gedreven
Ik ben altijd gedreven om zaken tot een goed einde te brengen, met als vertrekpunt de belangen en wensen van beide partijen. Er zullen in het kader van de scheiding veel afspraken gemaakt moeten worden. Mijn doel is om jullie samen deze afspraken te laten maken waarbij die bovendien nog eens evenwichtig zijn. Dit is lang niet altijd makkelijk maar wel een vereiste om beiden met vertrouwen de toekomst in te gaan. Ik span mij daarom altijd erg in om dit proces te laten slagen.

Vrijblijvend kennismaken? Bel mij voor een afspraak via 078 220 00 22.