Als je gaat scheiden stel je jezelf al snel de vraag: “Hoe sta ik er straks financieel voor?”. Moet je misschien alimentatie betalen en zo ja, hoeveel dan? Of ga je misschien juist alimentatie ontvangen? Zonder alimentatie ga je het financieel misschien niet redden.
Voor veel stellen is de koopwoning het belangrijkste bezit dat verdeeld moet worden bij een echtscheiding. Maar vaak is het wel een ingewikkelde kwestie omdat er nog een hypotheek op rust.
Scheiden is voor kinderen erg ingrijpend. Natuurlijk zullen jullie afspraken met elkaar moeten maken. Maar het belang van de kinderen ligt in deze periode vooral op een ander vlak.
Hoe hoog is je inkomen nadat je uit elkaar bent? Een vraag die bij veel scheidende mensen zorgt voor flink wat stress. Van ons krijg je het antwoord.
Is er sprake is van een ondernemer of een ZZP-er die gaat scheiden? Dan is bijzondere aandacht vereist voor het waarderen van de onderneming en het inkomen van de ondernemer. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen van ondernemers.
Naast de ‘grote’ thema’s zoals alimentatie, verdeling van vermogen, de onderneming, enz. zijn er nog allerlei andere (financiële) zaken die geregeld moeten worden. Denk aan de opgebouwde pensioenen, lijfrentes, lopende bankrekeningen, verzekeringen, leningen, enz.
Hoe zit het met de voorlopige teruggave? En hebben we straks recht op (meer) toeslagen? En wie krijgt het belastingvoordeel van de hypotheekrente tijdens de scheiding? Vragen waarop jullie van ons een antwoord krijgen.
Naast de afspraken over de kinderen en de financiële aspecten zijn er vaak nog veel meer dingen die van ‘jullie samen’ zijn. Of die juist van één van jullie zijn, maar op naam staan van de ander. Het is handig dat ook daar afspraken over worden gemaakt. En hoe gaat het met de huisdieren?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie naar de mogelijkheden.