Mediation

Heb je een (familie)conflict? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Mediation is daar de perfecte oplossing voor. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan.

Mediation

Bij mediation helpt een onafhankelijke mediator/bemiddelaar een conflict gezamenlijk op te lossen. De mediator begeleidt alle betrokken partijen bij het vinden van een oplossing. Deze oplossing moet voor iedereen werkbaar en aanvaardbaar zijn.

De betrokkenen zullen de afspraken zo eerder uitvoeren dan wanneer de rechtbank het bepaalt. Daarnaast is het ook goedkoper. De kosten van een gerechtelijke procedure en twee advocaten kunnen namelijk flink oplopen.

Je scheiding goed regelen met behulp van mediation

Een scheiding gaat gepaard met een moeilijke periode. Je hoofd staat er niet naar om de praktische zaken van een scheiding te regelen. Toch is het heel belangrijk om alles goed te regelen. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan.

Een mediator helpt

Een mediator helpt jullie gedurende het echtscheidingsproces. Met de hulp van een mediator voeren jullie effectieve gesprekken. Daarbij luisteren jullie naar elkaar. Jullie standpunten zijn even belangrijk.

Er zijn veel onderwerpen waar jullie afspraken over moeten maken. Een mediator velt geen oordeel en helpt jullie bij het maken van belangrijke keuzes. Jullie krijgen informatie en advies. Het doel is om jullie evenwichtige afspraken te laten maken. Er is geen winnaar of verliezer. Jullie moeten je beiden kunnen vinden in de gemaakte afspraken.

De mediator maakt van ieder gesprek een verslag. Zo kunnen jullie de besproken zaken altijd nagelezen.

Vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak via 078 220 00 22.