Diensten

Mediation

Mediation

Heb je een (familie)conflict? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Mediation is daar de perfecte oplossing voor. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan.

Bij mediation helpt een onafhankelijke mediator/bemiddelaar een conflict gezamenlijk op te lossen. De mediator begeleidt alle betrokken partijen bij het vinden van een oplossing. Deze oplossing moet voor iedereen werkbaar en aanvaardbaar zijn.

 

 

Begeleiding beide partijen

Begeleiding beide partijen

Bij de tweezijdige begeleiding behartigen wij de belangen van jullie allebei. Wij helpen jullie bij het maken van veel afspraken. Tijdens de mediation wordt helder wat jullie rechten en plichten over en weer zijn.

Ook gaan jullie zelf met elkaar praten en nadenken over de (mogelijke) gevolgen van bepaalde afspraken. Wij zien erop toe dat de afspraken die tot stand komen evenwichtig zijn. Daarbij werken wij overigens regelmatig samen met andere mediators en specialisten. Bijvoorbeeld advocaten, accountants, boekhouders en notarissen.

Begeleiding één partij

Begeleiding één partij

Vaak ontvangen wij partners die uit elkaar gaan samen. Wij helpen dan bij het maken van afspraken voor de toekomst. Het komt ook voor dat één van beiden dat niet ziet zitten of gewoon dwarsligt. In dat geval geven wij ‘eenzijdige’ begeleiding. Dan behartigen wij dus de belangen van slechts één van jullie.

Een beetje hulp

Een beetje hulp

Je hebt al heel veel zaken besproken met je partner. Ook hebben jullie al verschillende afspraken gemaakt met elkaar. Maar er zijn nog wat zaken over, die je liever met deskundige hulp afwikkelt.

Heb je geen volledige scheidingsbegeleiding van ons nodig, maar wel wat professionele begeleiding bij specifieke onderdelen? Dan is dat uiteraard mogelijk. Denk aan het opstellen van het ouderschapsplan of het maken van een alimentatieberekening. Of het opstellen van het convenant.

Ondersteuning voor professionals

Ondersteuning voor professionals

Ben je beroepsmatig betrokken bij (echt)scheidingen? Heb je extra expertise nodig over een bepaald vakgebied of een specifiek onderwerp? Of vind je het prettig als er even iemand met je meedenkt?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden van samenwerken te bespreken. Samenwerken kan structureel of op incidentele basis. Afhankelijk van je behoefte spreken we een bepaalde vergoeding af.

 

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?